Bröd & bullar

Alla bröd- och bullsorter bakas inte varje dag eller på speciella dagar
utan det styrs efter kundens efterfrågan så är det något du gärna skulle vilja ha
så säg till så skall vi försöka tillgodose ditt önskemål.
BRÖD

Furuhills special: gjort på både vete- och rågsurdeg som ger den extra syran
Kaffeskållat grovt rågbröd: smakar inte kaffe men ger en härlig karaktär
Levain: ljust surdegsbröd på vete och rågsikt
Durumbröd: ljust surdegsbröd på vete- och durummjöl
Focaccia: italienskt långpannebröd
Franskbröd: ljust och frasigt bröd
Rågbröd: smörstruket klassiskt skånsk bröd
Ålstorps grova: grovt bröd bakat på ekologiskt fyrkornskross
Kavring: mörkt bröd med fänkål och anis
Kärnbröd: helgrovt med klippt råg samt solros- och linfrön
Vörtbröd (säsong): traditionellt mörkt påsk- och julbröd

En del bröd varierar vi med olika innehåll som t ex oliver, kryddor, frukt & bär,
frön och kärnor. Ibland bakar vi även bröd av samma sort som bullar, se nedan.

BULLAR

Dinkelbulle: dinkelmjöl med mältad vete och råg
Majs: bulle på majsmjöl, kryddat med curry och solroskärnor
Källarfranska: ljus och mjuk bulle på vetemjöl
Paulún: fiberbulle med lågt GI – ”långsamma” kolhydrater ger en jämnare blodsockernivå
Müsli: rågsurdegsbulle med russin och havre
Italiensk: ljus bulle med lantmjöl
Tomat: bulle med soltorkade tomater, sesam- och kornatifrön
Småfranska: frasig klassisk bulle, slät/m vallmo eller ost
Frukostraket: bakas med ekologiskt 4-kornsmjöl, linfrön och pumpakärnor
Blåbärsbulle: rågbulle med fil och blåbär

ÖVRIGT

Surdegsbaguette: ljust surdegsbröd på vete
Surdegstwist (fd Spik): ljus surdegsbulle på vete tvinnad med ost, vallmo- och sesamfrön

BRÖD FÖR MÅNGA

Focaccia: italienskt långpannebröd
Brytbröd: görs på italienskt bröd med olika fröer.
Kan formas på olika sätt t ex som en kräfta

Kommentarer inaktiverade.